23 november 2013

Edward Snowden is een door KGB gerekruteerde defector

Alle alarmbellen moeten gaan rinkelen. 
Edward Snowden is een door KGB gerekruteerde defector

Alle alarmbellen moeten gaan rinkelen en niet alleen die alarmbellen die de Nederlandse media willen horen.
Het is toch opvallend , hoop ik, dat er alleen 'schandalen' worden onthuld over afgeluisterde 'vrienden' van de Amerikanen in onze westerse samenleving. Het is toch naïef te veronderstellen dat dat niet ook is gebeurd in andere landen. Voor de hand ligt dan toch de oude vijand Rusland.

Snowden veilig in het Kremlin

Laat juist daar nu Edward Snowden veilig onderdak hebben gevonden en gekregen. Het is toch logisch dat Snowden een veilige schuilplaats werd aangeboden in ruil voor, bijvoorbeeld zwijgen over de zwakke kanten van het hele Kremlin, zo niet die van president Poetin zelf, die natuurlijk ook is afgeluisterd.

Ik wil niet zover gaan dat Edward Snowden een resultaat is van een perfecte Russische operatie om de USA en de oude bondgenoten tegen elkaar uit te spelen. Het zou natuurlijk wel een goede spionagestunt zijn als over enige jaren blijkt dat Rusland wel achter deze verdeel en heers operatie zit, met het doel de bondgenoten juist nu te overtuigen van kwaad spel door de VS.

Poetin ook afgeluisterdWanneer de VS naast Merkel en de Paus ook Poetin heeft afgeluisterd - en waarom niet - heeft niet alleen het Kremlin een groot imagoprobleem. Maar ook de Amerikanen die moeten toegeven dat de Russische geheime diensten gigantische represailles hebben genomen met 'hun' Edward Snowden.

Wie heeft wie in de tang? Heeft Rusland de VS in hun macht met de overloper Snowden binnen de muren van het Kremlin? Of zijn de VS met hun NSA-activiteiten heer en meester in het Kremlin en hebben zij ook de mobiele telefoon afgeluisterd van Vladimir Poetin?

Plot: Snowden is defector

Tot slot. Wanneer je leest over de strijd tussen de inlichtingendiensten van Rusland en Amerika, dan zou nu het plot zijn dat Edward Snowden een gerekruteerde defector (overloper) is, die uit ideologische motieven zijn land, de VS, verraadt in opdracht van het KGB om de bondgenoten van de VS in het vrije westen tegen elkaar op te zetten.

Maar ik begrijp het ook wel dat niet iedereen wil of kan geloven dat de zogenaamde klokkenluider een Amerikaanse defector. Wie gelooft nog zijn/haar eigen gezond verstand? Dit doet dan weer denken aan die jaren 60 en vooral 70, toen heel Nederland rücksichtslos anti-Amerikaans was.

Waarom gelooft iedereen zo maar die Snowden?

Het is toch echt beter te luisteren naar meer bronnen en hun invalshoeken dan uiteindelijk alleen Edward Snowden op zijn blauwe ogen te geloven. Dat is pas echt naïef.

Geen opmerkingen:

AIVD verzuipt in vereisten nieuwe Wiv2017

Dick Schoof heeft bij AIVD veel werk te doen Vaak is de toestemming die ministers geven aan inlichtingendiensten om bijzondere b...