7 oktober 2013

Zet Chinezen in als Zwarte Piet

Zwarte Piet


Velen willen niet dat witte Nederlanders Zwarte Piet spelen. Maar Zwarte Pieten horen bij Sinterklaas. Hier ligt een kans voor Chinezen.

Chinese Nederlanders kunnen rol Zwarte Piet best aan

De zwarte 'kunstenaar' Quinsy Gario - pas ruim 33-jaar geleden geboren op de Antillen - wilde de intocht van Sinterklaas in Amsterdam in 2013 tegenhouden en is fel gekant tegen de aanwezigheid van 'racistische Zwarte Pieten'. 

Hij is een historisch onbenul want hij noemt de aanwezigheid van Zwarte Piet beledigend en discriminerend; "zeker in het jaar van de herdenking van de slavernij."

Quinsy denkt dat het Sinterklaasfeest iets is uit de koloniale tijd waar we snel vanaf moeten. Het Sinterklaasfeest is veel ouder en van ver vóór de koloniale tijd! 
Hiermee vervalt Quinsy's argument dat het Sinterklaasfeest discrimineert.

Apartheid
Zwarte Piet is ook geen medelander met een zwarte huidskleur, maar een ZZP'er met een lik zwarte smurrie op z'n toet. Geen makamba pretu, maar een zwart geverfde makamba. Makamba is op Curaçao overigens een racistisch en denigrerend scheldwoord voor blanken. Wat Quinsy in werkelijkheid deed; hij importeerde de enorme en alom aanwezige raciale tegenstellingen vanuit Curaçao naar Nederland. Antillianen in Willemstad zeiden zelfs op tv: ”De Hollanders hebben de apartheid uitgevonden. En nu wíj dat ook willen, moeten zíj hun bek houden.”

Quinsy geen eigenaar van nationale traditie
Sinterklaas zal telkens elk jaar in november in zijn stoomboot Nederland binnen komen varen, maar als het aan Quinsy ligt, blijft de goedheiligman voorgoed thuis. 
Nederlandse witte mensen die dit oud-Hollandse Sinterklaasfeest willen vieren moeten van Quinsy zelfs gestraft worden. Wie discrimineert hier?

Wat een historisch onbenul , die Quinsy. Wat weet hij van de geboorte van Christus? Wat weet hij van het Driekoningenfeest op 6 januari? 
Op een dag gingen drie koningen cadeaus aan het kindje Jezus geven. Een van hen, Caspar, had een zwarte huidskleur en was waarschijnlijk afkomstig uit Ethiopië. 


Op de avond van 5 januari zijn elk jaar veel kinderen in blijde afwachting van de komst van de drie wijzen of de drie koningen; Caspar, Melchior en Balthasar. Die brengen cadeautjes mee. Het is een christelijk feest ter ere van de geboorte van Jezus. In alle rooms-katholieke landen in Europa! In Nederland en België is dit feest van cadeautjes krijgen uitgegroeid tot het Sinterklaasfeest. Ja, met ook een zwarte gulle schenker; die noemen ze in Nederland "Piet".

Chinezen willen graag nieuwe Zwarte Piet worden
Antillianen willen niet dat makamba´s Zwarte Piet spelen, omdat zij denken dat alle witte kinderen denken dat alle Zwarte Pieten Antillianen zijn? Nederlanders willen bij de intocht van Sinterklaas veel Zwarte Pieten zien, zij horen er bij; cultureel erfgoed!

Naast het fenomeen van witte en vaak aangeschoten hulpsinterklazen ligt nu een arbeidsmarkt open voor ZZP'ers die Zwarte Piet willen worden. Dat lijkt niet meer zo vanzelfsprekend weggelegd te zijn voor zwartgeverfde Nederlandse nazaten van kolonisators.
Dus ligt de weg open voor onze alleskunners; de Chinese Nederlanders. 

Er is geen andere etnische groepering die een zodanig groot aandeel ondernemers kent als de Chinese Nederlanders. Prestatiedrang en zelfredzaamheid zijn belangrijk kenmerken van Chinese migranten in Nederland. Niet alleen bezitten zij eigen restaurants, "Jan Patat" - toch ook Nederlands cultureel erfgoed - is ook in Chinese handen. 
Dat vinden de Nederlanders prima! Patat als Nederlands cultureel erfgoed of niet, Chinezen zouden nooit klagen als knechten van Sinterklaas.

Wat had Amsterdam moeten doen
Amsterdam had niet mogen bezwijken onder de mening van een relaief kleine groep zwartkijkers, die het feest van enkele duizenden kinderen verzieken.
Amsterdam had de Antilliaanse 'kunstenaar' Quinsy moeten vertellen dat het merendeel van de gemeenschap niet langer gediend is van deze onzinnige activiteiten. Quinsy is te jong om veel kennis te hebben van de Nederlandse cultuuruitingen. Bovendien ontbreekt het hem aan historisch besef en teert hij alleen op kennis over de alom aanwezige discriminatie op zijn eigen geboorte-eiland.

Amsterdam moet een uitzendbureau voor Chinese Zwarte Pieten beginnen. Chinezen weten wel wat aanpakken is.

Geen opmerkingen:

AIVD verzuipt in vereisten nieuwe Wiv2017

Dick Schoof heeft bij AIVD veel werk te doen Vaak is de toestemming die ministers geven aan inlichtingendiensten om bijzondere b...