17 juni 2016

Onderzoek ACP: "ouwe hap" in politietop bepaalt de koersACP:  Nationale politie is bouwval!

September 2012
In een brief aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en in de media voorspelde Gerrit van de Kamp voorzitter van de politiebond ACP eind september 2012 al dat de realisatie van de Nationale Politie kraakt.

Nu bijna vier jaar later is de conclusie gerechtvaardigd dat onder de 'leiding' van Gerard Bouman het op alle fronten is misgegaan met de heipalen, het fundament, de muren, om over de plinten nog maar te zwijgen.


"Ouwe hap"

Uit een onderzoek door de ACP blijkt  dat de cultuur in de politietop onvoldoende is veranderd, omdat de "ouwe hap" in de politietop de oude koers bepaalt!

Criminoloog Cyrille Fijnaut zei destijds in een interview met De Telegraaf dat de nieuwe Nationale Politie te log wordt, te bureaucratisch en daardoor minder slagvaardig. Ook staat ze volgens hem veel te ver af van het lokale bestuur en de bevolking.

Fijnaut weerklinkt in de media als volgt: "Met een flinke politiepost in elke gemeente daaromheen, in plaats van de tien eenheden die het nu worden (..) had je een gekwalificeerde politiemacht op een zichtbare manier dicht bij de burger."


Bouwfouten

Gerard Bouman was jaren daarvoor ook al tijdens zijn 'eigenwijzige' verbouwing binnen de AIVD in die zelfde (bouw)val gelopen.
In januari 2011 werd Bouman als hoofd van de AIVD gewaarschuwd voor bouwfouten. Toen werd hem verweten dat hij bij de veiligheidsdienst vermolmde bouwmaterialen ("ouwe hap") gebruikte, die aan vervanging toe waren.

Bouman (bijnaam Bob de Bouwer) dacht dat hij bij de AIVD veel werk had verzet, maar ook toen werden al veel systeemfouten ontdekt, soms verkeerde muren gesloopt, het ging te snel; vaak even uit koers.


Bonnetjes

Tijdens de verbouwing in Zoetermeer destijds, moest er al onderhoud worden gepleegd.Er waren te veel muren rond bepaalde plekken gezet. Een ivoren toren rond de top van de AIVD zorgde voor afscherming van kritieken door het personeel of van eventuele onderzoeken naar het management. Van blind tekenen van 'bonnetjes' werd niets bekend.

Geen opmerkingen:

INLICHTINGENSOAP over IS-reizigers

Wie controleert wie bij AIVD, NCTV, CTIVD en Justitie? INLICHTINGENSOAP over IS-reizigers Waren degenen die naar IS-gebeid afreisden w...